CB PROJECTS

Prefab

Prefab

Bij CB Projects kunt alle prefab bouwdelen bestellen, van wanden en dakkapellen tot trappen en aanbouwen.

CB PROJECTS Timmerfabriek

Prefab

Prefab bouwen wint snel aan polariteit. Niet zo gek, want het biedt een aantal voordelen boven het traditionele bouwen. Bij CB Projects hebben we de kennis, capaciteit en ruimte om voor elk denkbaar project prefab elementen aan te leveren. Hieronder zetten we de mogelijkheden en de voordelen van prefab op een rijtje.

Vrijblijvend advies aanvragen

CB PROJECTS Timmerfabriek

Mogelijkheden van prefab

Je kan bijna alles van een constructie woning of bedrijfspand prefab laten maken, waarna je alles op de bouwplaats assembleert. Alleen voor de fundering geldt dat deze ter plekke moet worden gezet. Met prefab kan je de wanden, dakdelen, dakkapellen en trappen van tevoren op maat laten maken. Ook uitbreidingen als een opbouw of aanbouw leent zich voor prefab.

CB PROJECTS Timmerfabriek

Snelheid

Het maken van prefab bouwdelen kan elke dag van het jaar en hoeft nergens op te wachten. Simultaan bij het zetten van een fundering kunnen in onze constructiehal de verschillende bouwdelen prefab worden gemaakt, zodat ze klaar staan voor levering. Prefab is klimaatonafhankelijk. Als het buiten plenst of ijskoud is, werken we binnen gewoon door. Door simultaan te werken, kan je de bouwtijd van een woning of bedrijfspand enorm verkorten.

CB PROJECTS TOTAALBOUW

Prefab is duurzaam

Prefab bouwen past bij de duurzaamheidsambities van deze tijd. Doordat transportbewegingen van bouwmaterialen beperkt blijven, scheelt dat in de CO2-emissie. Bij prefab bouwen wordt er minder gebruik gemaakt van cement en beton. Dit zijn weliswaar van oorsprong natuurlijke materialen, maar door de ontginning van mergel en de verwerking ervan, zijn ze toch belastend voor het milieu.

Vrijblijvend advies aanvragen

CB PROJECTS TImmerfabriek

Constante kwaliteit

Prefab bouwmaterialen worden machinaal in geconditioneerde omstandigheden gemaakt. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld de temperatuur en luchtvochtigheid door het jaar heen hetzelfde zijn. Op een bouwplaats wisselen die omstandigheden en die zijn van invloed op de bouwmaterialen. Ook zand en stof zijn in een constructiehal beter uit de lucht te filteren en af te voeren dan op een bouwlocatie.

Vrijblijvend advies aanvragen

CB PROJECTS Timmerfabriek

Maatwerk prefab

Veel mensen denken nog dat bij prefab je alleen de keus hebt uit een aantal standaard materialen met vaste maten. Bij CB Projects Timmerfabriek maken we alles op maat. U bepaalt zelf met welke materialen we gaan werken en in welke maatvoering. Natuurlijk geven we graag advies en zullen we altijd vragen in welke omstandigheden en met welk doel de bouwelementen worden toegepast. Zodra alles duidelijk is, zorgen we ervoor dat alles op tijd klaar staat of wordt afgeleverd bij het bouwproject.